Václav Lahovský: České středohoří a Jizerské hory

Kultura Turnov, Fotoklub Safír Turnov a Fotostudio BJ vás zvou na novou výstavu fotografií, které bude možné ve Foyer Střelnice zhlédnout od 2/4 do 14/5.

více

Dnes velké dílo šťastně dokonáno! Znělo před 150 lety turnovským divadlem

Bylo třetím kamenným divadlem v Čechách. Za jeho vznikem stála vzácná dohoda místních finančníků a umělců. Funguje dodnes a na jeho prknech jsou k vidění krásné a zajímavé kousky. Městské divadlo v Turnově letos slaví významné jubileum a do budoucnosti vzhlíží s nadějí a touhou dostavby.

více

Pohádkový drahokam je tady

Je tu opět loutkářská přehlídka Turnovský drahokam určená pro širokou veřejnost. V letošním roce se přehlídka koná i u příležitosti 150. výročí založení divadla. Festival zatraktivní představení souboru z Irska a beseda o Františku Nepilovi s jeho dcerou Helenou Mevaldovou.

více

Desátá kniha Zdeňka Mrkáčka je na světě. Autor ji pokřtí v turnovském kině

Ve čtvrtek 8. února se v Kině Sféra v Turnově uskuteční slavnostní okamžik. Ornitolog, fotograf, spisovatel, režisér a kameraman dokumentárního filmu Jedinečný Český ráj zde představí a zároveň pokřtí svoji novou knihu.

více

Oscarový týden

Letošní Oscarový týden se v Kině Sféra uskuteční tradičně v týdnu před předáváním cen, které letos připadá na neděli 10/3. Přehlídka nabídne celkem šest snímků, které hlasitě promluví do oscarového klání.

více

Z univerzity do kriminálu. Turnovské divadlo uvede příběh jedné nenapravitelné ženy

Abonentní divadlo+ přiveze do srdce Českého ráje inscenaci divadelního spolku JEDL. Autorská hra scénáristky Lucie Trmíkové vypráví životní příběh profesorky, archeoložky, kunsthistoričky a učitelky Růženy Vackové, která strávila v komunistickém kriminále mnoho dlouhých let.

více

Filmaři hledají komparzisty do životopisné série Iveta

Na konci ledna se v prostorách turnovské Střelnice bude natáčet pokračování životopisné minisérie Iveta režiséra Michala Samira. Filmaři pro tuto příležitost hledají zhruba stovku komparzistů do rolí novinářů a návštěvníků koncertu.

více

Darujte pod stromeček kulturu

Nevíte, čím letos potěšit své blízké? Darujte jim kulturní zážitek. Nabízíme vám hned několik variant dárkových poukazů, kterými zaručeně potěšíte. A pokud je vám Turnov a jeho kulturní scéna blízká, máme pro vás novinku v podobě dárkových předmětů i oblečení, které vám umožní sdělit celému světu, že Turnov je vaším milovaným domovem.

více

Abonentní divadlo+ nabídne nevšední zážitky

Program turnovského divadla je bohatý a pestrý, nabízí klasickou abonentní řadu, ochotnická představení i oblíbené komedie známých divadelních společností, a také představení pro děti, školy a školky. Letošní divadelní sezóna bude ale ještě mnohem pestřejší: experimentálně jsme ji totiž obohatili čtveřicí výjimečných představení, které opět o něco dále rozšiřují možnosti toho, co lze v našem divadle vidět a zažít.

více

Hudební skladatel Marco Rosano míří do Turnova

Tradiční cyklus Turnovských hudebních večerů si pro Turnovany připravil hudebně i vizuálně podmanivou lahůdku. Pěvecké Duo KCHUN a taneční skupina Dekkadancers přivážejí Stabat Mater italského skladatele Marca Rosana, který představení navíc osobně uvede.

více
1 2 3