Petr Šimr a Ibrhim Al Sulaiman: Dva muži ve městě

Kultura Turnov, Fotoklub Safír Turnov a Fotostudio BJ vás zvou na výstavu fotografií Petra Šimra a Ibrhima Al Sulaimana s názvem Dva muži ve městě. Výstava bude zpřístupněna ve foyer Střelnice ve středu 15/5 v 17:00 hod a potrvá do 2/7 2024.

Ibrahim Al Sulaiman se narodil v Sýrii v údolí řeky Eufratu, ve městě Deir ez Zor. V Sýrii vystudoval střední uměleckoprůmyslovou školu, po té přicestoval do Prahy studovat fakultu žurnalistky na Univerzitě Karlové. Ač rodem Syřan, je od roku 1997 libereckým patriotem. S focením začal na základní škole. Později ho zlákalo focení městského života - sociální fotografie a street-foto. Jeho doménou jsou černobílé snímky. Vystavoval své práce v rámci mnoha společných výstavách v Čechách, Německu i Polsku. Je iniciátorem a pořadatelem I. výstavy všech libereckých fotoklubů pod názvem 4v1, která byla vystavena v Krajské vědecké knihovně v Liberci 8. března 2018.



Petr Šimr se narodil roku 1947, žije v Liberci, je členem v mnoha spolcích, například v libereckém fotokoubu OBSCURA. Vystudoval Institut výtvarné fotografie v Olomouci. S kolegou Ibrahimem Al Sulaimanem vystavoval už v Malé výstavní síni v Liberci v roce 2019. Koncem roku 2022 vydalo Severočeské muzeum v Liberci knihu Petr Šimr: Portrét města.